Blog notice

El centre CIM UPC, reforçat amb un exèrcit d'impressores BCN3D Epsilon i Smart Cabinets

Amb la implementació d'una petita granja d'impressores BCN3D i Smart Cabinets, el centre tecnològic CIM UPC ha aconseguit una transformació radical en la seva producció. Expert en el camp de les tecnologies de fabricació additiva, l'equip del CIM UPC ha descobert qeu les impressores de la sèrie Epsilon amb Smart Cabinet són la millor solució tant per a la producció en sèrie com per obtenir peces d'ús final de gran qualitat i mida. 

 

 

El CIM UPC, un dels millors centres de fabricació avançada de la indústria 4.0, ha analitzat l'àmplia varietat de solucions d'impressió 3D disponibles en l'actualitat fins a arribar a la conclusió que la sèrie BCN3D Epsilon d'impressió FFF, en combinació amb el BCN3D Smart Cabinet, és l'opció més eficient en termes de costos, temps i qualitat. Molt experimentat en l'ús de mètodes industrials com l'SLA, el moldejat de silicona, el CNC i l'SLS, l'equip del CIM UPC ha comprovat que les solucions de BCN3D són una molt bona opció per a moltes de les seves aplicacions d'ús final.

 

El lloc on va començar tot

El CIM UPC ocupa un lloc especial en els nostres cors per ser el bressol de BCN3D Technologies. Sempre a la recerca de noves tecnologies, aquest centre de fabricació avançada duu a terme constantment activitats d'R+D, essent el seu principal objectiu la difusió de la fabricació additiva. 

                                     

 

La base de clients del CIM UPC es compon principalment de PIMEs i start-ups. Després d'avaluar en cada cas quina és la millor tecnologia per fabricar les peces requerides, el centre les fabrica en les seves pròpies instal·lacions o ajuda a l'empresa a implementar la tecnologia en els seus processos. Gràcies al seu treball amb el CIM, aquestes empreses poden comprovar per si mateixes els avantatges de la impressió 3D en tota la seva cadena de subministrament, des de la creació de prototips, eines, utillatges i peces de recanvi, fins la producció completa. Normalment, els seus principals requisits giren al voltant de la funcionalitat, la qualitat, el cost i els terminis d'entrega

La tecnologia FFF suposa una molt bona alternativa a les màquines industrials de fabricació additiva, en les que s'ha d'omplir tota la plataforma per tal que la inversió surti a compte. A més, el procés de canviar un material per altre porta molt temps i és força complex.

La FFF, per part seva, proporciona al CIM UPC la flexibilitat necessària per imprimir amb una gran varietat de termoplàstics, i el seu cost, molt més baix, permet fer eficient una producció de menor volum. 

 

Una granja d'impressió a ple rendiment

Gràcies a la granja d'impressores de la sèrie BCN3D Epsilon, el CIM UPC:

  • Pot fabricar peces en menys de 48 hores
  • Aconsegueix un millor cost per peça en comparació amb altres mètodes de fabricació
  • Compta amb un gran volum d'impressió FFF gràcies a les impressores Epsilon W27 i W50
  • Pot fer servir materials equivalents als utilitzats en el model per injecció
  • Disposa de diferents configuracions d'impressores amb diferents mides de broquet i materials que funcionen per a una varietat d'aplicacions i clients, a diferència de la màquina SLS on es necessiten 2 dies per a canviar, per exemple, la configuració de PA12 per la de PP

                                     

 

Protecció i funcionament 24/7: els Smart Cabinet són ja imprescindibles

En primer lloc, l'Smart Cabinet protegeix tots els materials de qualsevol dany causat per la humitat, mantenint-se sempre a nivells òptims. Així, els materials tècnics requerits pel CIM UPC no es fan malbé, i poden rendir al màxim amb les seves propietats mecàniques intactes

La combinació d'impressores Epsilon W50 i W27 i els Smart Cabinets s'ha integrat en les instal·lacions del centre ocupant el mínim espai possible. A més, gràcies a les rodes dels Smart Cabinets, tota la granja és fàcilment transportable, el què resulta perfecte per a poder desplaçar-la per la Planta Pilot CIM UPC, on les coses canvien i evolucionen constantment. 

El Sistema d'Alimentació Ininterrompuda (SAI) minimitza el risc que qualsevol possible tall d'energia afecti als treballs d'impressió en procés, mantenint la producció en funcionament les 24 hores del dia

 

Tres exemples de peces impreses en 3D 

Vegem alguns exemples de peces específiques que el CIM UPC ha produït amb la seva granja d'impressió BCN3D per a diferents empreses:

             

 

Fabricada originalment per moldejat per injecció, aquesta reixeta de ventilació per a una empresa ferroviària requeria una important infraestructura, que incloïa la màquina de moldejat per injecció així com el motlle exacte per a aquesta peça. Atès que només es fabricaven poques peces d'aquestes cada any, mantenir tota la maquinària suposava un gran inconvenient per a l'empresa.

Per això, el CIM UPC els va recomanar digitalitzar completament el procés, escanejant la peça i imprimint-la en 3D. Les primeres 50 unitats es van entregar en la meitat del temps previst, gràcies a la tecnologia IDEX i el mode d'impressió en duplicació de les impressores BCN3D. 

                                    

 

Dissenyada per participar en una competició universitària centrada en l'enginyeria d'automoció, aquest col·lector d'admissió d'ús final es va fabricar amb tecnologia FFF, mantenint les propietats mecàniques que s'obtenien prèviament amb el mecanitzat SLS.

L'Smart Cabinet va mantenir el PA en perfectes condicions tot i la seva alta higroscopicitat, i va protegir el procés contra qualsevol tall d'energia durant tot el treball d'impressió, que va durar 72 hores. 

                                    

 

La peça que es mostra a continuació és un dipòsit estanc sol·licitat per una empresa de la indústria farmacèutica que dissenya i fabrica màquines. El CIM UPC necessitava crear 15 unitats, i va començar per estudiar 3 opcions per a aquest cas comercial: MJF amb PP; moldejat per silicona amb un poliuretà semblant al PP; i FFF amb PP amb un 30% de fibra de vidre

                                    

 

Després d'aquest estudi, l'equip del CIM UPC va arribar a la conclusió que apostar per la tecnologia FFF els permetria estalviar entre 3.000 i 8.000 euros en comparació amb les altres tecnologies analitzades. 

                                   

 

La reixeta de ventilació, el col·lector d'admissió i el tanc estanc són només alguns exemples dels èxits aconseguits amb la granja d'impressió BCN3D del CIM UPC. Aquest parc d'impressió satisfà les diferents necessitats de la base de clients del CIM UPC en tots els sectors.

Des dels estalvis de temps i costos obtinguts, fins les propietats mecàniques que ofereixen els diferents materials tècnics disponibles per a la tecnologia FFF, aquests resultats demostren l'eficàcia i fiabilitat de les nostres impressores combinades amb l'Smart Cabinet.

Vols saber-ne més, sobre el BCN3D Smart Cabinet? Descarrega el white paper sobre els efectes de la humitat en els materials d'impressió 3D, accedeix al webinar de producte i descobreix totes les seves prestacions en només 10 minuts, i resol totes les teves preguntes en el document de preguntes freqüents.

 

Font: El centro tecnológico CIM UPC, reforzado con un ejército de impresoras BCN3D Epsilon y Smart Cabinets, BCN 3D Technologies