Purpose

Per garantir la continuïtat de les nostres indústries cal un fort i constant procés de millora que simplifiqui i flexibilitzi els processos productius. El desenvolupament de noves estratègies i tècniques en la gestió de fabricació, així com un enfocament més resolutiu i determinant des de la producció, permetran que el nostre teixit productiu pugui assolir nous reptes.

La internacionalització de les nostres empreses és un dels factors clau per a la prosperitat econòmica, essent indispensable enfortir el vincle entre l’estratègia i les operacions per tal de millorar-ne la competitivitat. Tanmateix el sector industrial està demostrant la fortalesa per superar els embats de la crisi recent. És en aquest context on el director de la producció s’ha convertit en una de les principals figures impulsores i catalitzadores del canvi.

El CIM de la UPC ha dissenyat el màster en Direcció de la Producció amb l’objectiu de respondre a les qüestions i reptes exposats que es presenten als professionals del sector industrial.

Beneficis

Els objectius plantejats en el màster engloben l’adquisició de les competències en coneixements específics, habilitats professionals i actituds proactives davant dels reptes que es plantegen dins de les operacions manufactureres de les empreses. En síntesi, el màster:

 • Proporciona al participant coneixements, competències i habilitats de gestió i organització en l’àmbit de la direcció de la producció i d’operacions.
 • Capacita al participant per a l’aplicació de models, metodologies i tècniques de gestió de la producció.
 • Prepara a l’alumne per dirigir i coordinar les decisions del procés de fabricació tenint en compte l’impacte financer en la companyia.
 • Ajuda al participant a alinear les activitats diàries de millora de processos amb les prioritats estratègiques.
 • Facilita al participant el desenvolupament d’una experiència real i pràctica implicant-lo en la realització d’un projecte personal.
 • Ajuda a preparar la certificació internacional CPIM (Certified in Production and Inventory Management) d’APICS.

Who is this course for?

A aquells professionals i enginyers de perfil tècnic que vulguin desenvolupar i consolidar la seva carrera professional en la gestió de la producció i de les operacions industrials.

Sortides professionals: Cap de producció, responsable d’operacions, enginyer lean six sigma, enginyer de processos, enginyer de fàbrica, consultoria en operacions.

Empreses col·laboradores

Itinerari acadèmic

 • Octubre 2021 
  Mòdul 1

   

  Març 2022
  Mòduls 2 i 3

   

  Juliol 2022
  Mòdul 4

         
   
  SCM   BPM   PFM        
   
  DLI
 • Octubre 2021
  Mòdul 1
    Març 2022
  Mòdul 2
    Octubre 2022
  Mòdul 3
    Març 2023
  Mòdul 3
    Juliol 2023
  Mòdul 4
   
  SCM   BPM   DLI   PFM

Contents

Equip docent

L'equip docent que integra el programa està format per professionals que combinen la seva feina amb la seva tasca docent i, per tant, possibiliten amb la seva àmplia experiència en el sector un aprenentatge que s'adapta a la realitat empresarial.

Directors

Vicenç Rius

Director del Màster

Enginyer en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Màster en Direcció de les Telecomunicacions per l’Institut Català de Tecnologia. MBA per la Universitat Pompeu Fabra. Gestor de Projectes d’Automatització de línies de metro a TMB. Coordinador de l’Observatori Mundial de Metres Automàtics (UITP) identificant les tendències tecnològiques i operatives del sector. Ha participat com a docent en diferents programes màster i postgrau. Inversió Privada en Nous Negocis (Business Angels Network Catalunya).

Agustí Sobrino

Director del Màster

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Llicenciat en Administració i direcció d'empreses (UB). Màster en Producció Automatitzada i Robòtica per l'Institut Català de Tecnologia. Gerent de Accenture. Ha liderat projectes de reenginyeria de processos de negoci i integració de sistemes en companyies multinacionals del sector farmacèutic i gran consum, i posseeix una dilatada experiència a l'àrea comercial i logística (gestió d'estocs i emmagatzematge, processos logístics, estratègies comercials i solucions CRM, comptabilitat de gestió i financera).

Roger Uceda

Director Acadèmic

Enginyer industrial per la ETSEIB (UPC) i Màster en Direcció de la Producció per la Fundació CIM (UPC). Després d’iniciar la seva carrera al sector d’automoció com Enginyer de Processos a Delphi i Metaldyne, l'any 2005, es va incorporar al CIM, on ha desenvolupat la seva carrera professional com a Director d'Operacions, compaginant la fabricació de prototips amb impressió 3D i mecanitzat CNC amb el lideratge de projectes de R+D en fabricació additiva. L’any 2011 funda BCN3D Technologies, empresa que actualment lidera la impressió 3D d’escriptori a nivell mundial.

Professors

Tomás Morgado
SEAT
Jordi Pradas
Henkel
Pau Soler
HP
Carlos Berni
Desigual
Carlos Rellán
Nissan
Jordi Farré
Woenco
Joan Osete
Puig
Jaime Anguera
Henkel
Eugeni Vila
Henkel
Mireia López
ACCIÓ GenCat
Cristina Mateos
Aquology-Agbar
Vicenç Rius
TMB
Agustí Sobrino
Averlance
Jordi Casanovas
Grupo Zeta
Juan Carlos Ortega
Bacardi
Javier García
Nissan
Lara Aragonés
Esbelt
Albert Suñé
UPC