Purpose

L'objectiu del Màster DEDP és facilitar als alumnes els coneixements i habilitats necessàries per a realitzar, representar i transmetre les diferents etapes d'obtenció i aprovació d'un projecte, des de la definició del concepte, les especificacions, el disseny conceptual i, finalment, el disseny de detall fins a la imatge foto realista.

En un context innovador i molt competitiu és imprescindible que els professionals es diferenciïn de la seva competència. Per això, és de vital importància assimilar i dominar diferents eines CAD/CAE, aprendre a definir correctament el producte i a desenvolupar-lo de la forma més senzilla, òptima, eficaç, resolutiva i econòmica. Així doncs, per donar resposta a les necessitats dels diferents tipus de clients del mercat i garantir l'èxit en el desenvolupament de projectes, caldrà posar en pràctica les tècniques de gestió, planificació i representació gràfica més adients en cada cas, conèixer les últimes tecnologies, i així poder aportar productes amb valor afegit que els faci molt més competitius.

Beneficis

En finalitzar el curs, els participants seran capaços de:

 • Determinar i resoldre les diferents etapes del disseny d'un producte tenint en compte el sistema de fabricació més adient, utilitzant la tecnologia PDM en la seva gestió.
 • Utilitzar la tecnologia CAD en el procés de disseny, enginyeria i fabricació de productes industrials a nivell avançat, tant pel que fa a sistemes de grau mitjà com de nivell alt.
 • Identificar i avaluar les característiques, els avantatges d'utilització i els requisits dels sistemes de CAD existents al mercat amb la pràctica directa.
 • Optimitzar el procés creatiu i assegurar la viabilitat tècnica del producte mitjançant el disseny paramètric de prototips virtuals.
 • Crear animacions 3D i dissenyar escenaris virtuals realistes per a la comunicació, comprensió i venda directa del producte.
 • Determinar i utilitzar els diferents sistemes i processos de gestió, planificació i direcció de projectes per assegurar-ne un control econòmic, tècnic i d'execució d'aquests.

Who is this course for?

Aquest màster està orientat a professionals tècnics, especialment enginyers, arquitectes i dissenyadors industrials que desitgin disposar dels coneixements i habilitats necessàries per desenvolupar i defensar els projectes de producte i procés que precisen d’una validació prèvia del seu potencial al mercat.

Sortides professionals: Product manager en departaments d’R+D+I, product manager de desenvolupament de producte, product manager en departaments de màrqueting, product developer especialitzat en eines CAD.

Itinerari acadèmic

 • Octubre 2021  
  Mòduls 1 i 2
    Març 2022 
  Mòduls 3 i 4
    Juliol 2022 
  Mòdul 5
         
   
  DPAO   IAP3D   PFM        
   
  DPEP   TCAD            
 •  Octubre 2021
  Mòdul 1
    Març 2022
  Mòdul 2
    Octubre 2022  
  Mòdul 3
    Març 2023 
  Mòdul 4
    Juliol 2023 
  Mòdul 5
   
   DPAO   TCAD   DPEP   IAP3D   PFM

Contents

Equip docent

L'equip docent que integra el programa està format per professionals que combinen la seva feina amb la seva tasca docent i, per tant, possibiliten amb la seva ampla experiència en el sector un aprenentatge que s'adapta a la realitat empresarial.

Director

​Alfredo Gallozzi

Director del Master

Enginyer Industrial en Disseny i Sistemes Tècnics per l'ETSEIB, (UPC). Actualment és Gestor Acadèmic del CIM UPC, i professor de diferents programes formatius: Formació Especialitzada, Màster i Postgrau, i Formació In Company. Expert en desenvolupament de producte i software CAD, entre ells, Solidworks, Rhinoceros & Grasshopper i 3Ds Max Design. Col·labora amb l'àrea de Fabricació de Prototips del CIM UPC en la realització del disseny i/o redisseny de productes.

Professors

Ricard Adell
SEAT
Laura Calvo
CIM UPC
José Luís Eguía
Digitalworkforce
Alfredo Gallozzi
CIM UPC
Marc Payerols
T-Systems
Mar Ruíz
Sauecia
Joan A. Prats
ACAV
Eduard Olivé
Abelló Linde, S.A.
Marcos Gómez
ESADE
Jordi Calduch
S. Innovations
Oriol Alcoba
ESADE CREAPOLIS
Gabriel A. Rovira
SENER
Emilio Angulo
HP
Sergio Ceña
IDNEO
Toni Castelblanque
T-Systems
Marc Fresnillo
ABGAM
Robert Lopez
FICOSA