


Preguntes freqüents
És necessari tenir la titulació universitària per a matricular-se?
Per a poder-se matricular en el Programa Màster i Postgrau cal superar prèviament el procés d’admissió establert. En aquest procés és el director del Màster o Postgrau qui, a través d’una entrevista, determina l’aptitud d’una candidatura.
Així doncs, els estudis o titulació que es tingui, no és condició excloent i una persona que no tingui titulació universitària pot, havent passat l’admissió, matricular-se al curs.
Quina documentació es requereix per a matricular-se?
Per a poder matricular-se en el Programa de Màster i Postgrau, és requisit indispensable sol·licitar admissió i superar una entrevista amb el director. Una vegada superada l'entrevista serà necessari lliurar la següent documentació:
- Fotografia tipus carnet.
- Fotocòpia del DNI o NIE.
- Fotocòpia de l’últim títol acadèmic obtingut o del resguard de sol·licitud del títol.
- Fotocòpia d'un document on aparegui (nom del titular/número de compte) per a la domiciliació del pagament.
- Full de forma de pagament.
- Pagament particular: en el cas que el pagament del curs el faci el mateix interessat.
- Pagament empresa: en el cas que el pagament del curs el faci l'empresa on treballa l'interessat.
Quan s'inicia/acaba el període d'inscripció?
Les matriculacions estan obertes durant tot l'any i s'adjudiquen per ordre d'inscripció fins a esgotar les places.
Es poden bonificar els cursos mitjançant la Fundació FUNDAE?
Sí. Tots els nostres cursos es poden bonificar a través de la Fundació Tripartita (www.fundaciontripartita.org)
En el CIM-UPC, no gestionem directament aquests ajuts però, si està interessat en aquesta bonificació pot consultar-ho a l’àrea de RRHH de la seva empresa o bé fer-ho a través d’una gestoria.
Si té algun dubte pot posar-se en contacte a masters@fundaciocim.org.
En quin termini de temps se comunica el resultat de l'admissió?
Una setmana després d’haver realitzat l’entrevista amb el director del curs o, en cas de sol·licituds estrangeres, una setmana després d’haver fet l’estudi del seu perfil, en ambdós casos a través del correu electrònic.
És possible obtenir una carta de matriculació?
Sí, sempre que vostè sigui admès al màster o postgrau i hagi efectuat un pagament en qualsevol de les seves modalitats en masters@fundaciocim.org

Descomptes Aplicables
El CIM UPC atorga els següents descomptes en l'import de matrícula dels cursos del programa de Màster i Postgrau:
- MEMBRES DE LA COMUNITAT UPC ALUMNI PREMIUM: 10% http://alumni.upc.edu/formacio Document acreditatiu: Carnet UPC Alumni premium.
- SITUACIÓ D'AFECTACIÓ PER ERTO DURANT L'ANY 2020: 10%
- SITUACIÓ LEGAL DE DESOCUPACIÓ: 10% http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe‐a‐1985‐8124 Document acreditatiu: Certificat vigent de demanda d'ocupació emès per l'oficina de treball o SOC.
- FAMÍLIA NOMBROSA: 10%Document acreditatiu: Carnet família nombrosa.
- TREBALLADORS DE LES NOSTRES EMPRESES COL∙LABORADORES: 10% http://www.fundaciocim.org/ca/page/collaboradors Document acreditatiu: Certificat justificant de la relació laboral, amb segell de l'empresa.
- MEMBRES DEL COL∙LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE BARCELONA (CETIB): 10% http://www.enginyersbcn.cat/colegi/noticies/view.php?id=1159 Document acreditatiu: Carnet amb el nom de col∙legiat.
- MEMBRES DEL COL∙LEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA (EIC): 10% http://www.eic.cat/ Document acreditatiu: Carnet amb el nom de col∙legiat o associat.
- MEMBRES DEL COL∙LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA (COAC): 10% http://www.arquitectes.cat/ Document acreditatiu: Carnet amb el nom de col∙legiat o associat.
IMPORTANT: Per beneficiar‐se del descompte és imprescindible presentar l'acreditació corresponent juntament amb la resta de documentació obligatòria per tramitar la matrícula.
- Una vegada emesa la factura, no s'accepten sol∙licituds de descompte.
- Els descomptes no són acumulables.
Purpose
El curs ocupacional de Desenvolupament de Projectes d'Automatització Industrial capacita a qualsevol persona a desenvolupar tot el disseny de l'automatització d'una instal·lació o màquina industrial, des de l'elaboració de plànols elèctrics i tota la resta de documentació del projecte d'automatització (llista de materials, certificats d'obra, etc.) fins al desenvolupament del software de control dels sistemes implicats (Robots, Autòmats programables o plc's, terminals d'operador i Scades).
Amb l'elaboració de diferents casos pràctics garantim l'aprenentatge de les tècniques més habituals per desenvolupar projectes d'automatització industrial, tant des del punt de vista de l'elaboració dels plànols elèctrics com de la programació dels robots, plc's, terminals d'operador i Scades que formen part de la instal·lació.
Certificat de professionalitat
Els certificats de professionalitat són títols oficials a tot l'Estat Espanyol que acrediten les competències que ha adquirit un treballador pel desenvolupament d'una activitat laboral. Confirmen que la persona que els posseeix té les habilitats i coneixements necessaris per ocupar aquest lloc de treball. És a dir, que està qualificat i compleix amb el perfil professional de la professió.
El Certificat de Professionalitat està constituït per uns blocs anomenats Unitats de Competència i aquests al seu torn s'organitzen en Mòduls Formatius. Cada unitat de competència té associada un codi d'acció formativa dins de l'itinerari i es facilita que un mateix alumne participi en totes les accions de l'itinerari, perquè pugui obtenir el títol corresponent.
El certificat es convalida per mitjà de les Qualificacions Professionals amb la formació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà i/o Superior de la família professional a la qual correspon.
L'alumne que no realitzi tots els mòduls formatius que integren el certificat de professionalitat obtindrà una certificació dels mòduls superats que tindrà efectes d'acreditació parcial acumulable de les competències professionals adquirides.


Contents
- Estructura d’un projecte d’automatització: Xarxa elèctrica, neumàtica e hidràulica, armaris elèctrics, pupitres de comandament, cablejat, sensors.
- Aparamenta elèctrica, Actuadors Neumàtics i Elèctrics (motors, servosistemes, vàlvules, cilindres, etc.)
- Disseny i Desenvolupament de plànols elèctrics i plànols neumàtics amb EPLAN i FLUIDSIM.
- Sistemes de Control. Característiques dels Autòmats Programables (PLC’s). Estructura i funcionament d’un PLC. Busos de Camp.
- Programació Bàsica de PLC’s.
- Robòtica Industrial. Programació de robots amb ROBOTSTUDIO.
- Posada en Marxa d’una instal·lació automatitzada: Protocols de prova, Normativa. Seguretat Industrial
- Estructura d’un sistema de Mesura i Regulació. Xarxa elèctrica, regulació i control.
- Captadors: Detectors, transmissors de pressió, caudal, nivell, temperatura, etc.
- Tipus de regulació de processos: llaç obert i llaç tancat. Sistemes de regulació lineal, proporcional i PID . Equips de regulació analògica i digital.
- Disseny i desenvolupament de Plànols en sistemes de regulació. Simulació de Sistemes de regulació amb FlUIDSIM i MATLAB.
- Programació avançada de PLC’s (diagrama de contactes, Llenguatge d’instruccions, etc.). Programació estructurada i diagrames de Funcions Lògiques.
- Bus de Camp. Característiques i tipus. Interfícies de Comunicació.
- Normativa en sistemes de Regulació i control. Seguretat Industrial.
- Estructura d’una xarxa de comunicació. Piràmide CIM. Topologia en xarxes de comunicació industrial: ASI, Profibus, Profinet, Modbus, CanOpen, Ethernet, etc.
- Sistemes de Control distribuït (DCS).
- Panels d’operador programable HMI. Concepte e implementació.
- Tècniques de Configuració de terminals HMI i de Programació de SCADA (Interconnexions, eines de programació, Declaració de Tags, Dinamització d'objectes, Alarmes i events, Històrics, Gràfics i Corbes de Tendència, Proves en RunTime, etc.)
- Programació de SCADA amb llenguatge Script.
- Documentació i elaboració d’esquemes de Xarxes de Comunicació: Memòria de projecte, plànols, etc. Normativa i Seguretat.
Equip docent
L’equip docent que integra el programa està format per professionals que combinen la seva feina amb la seva tasca docent i, per tant, possibiliten amb la seva àmplia experiència en el sector un aprenentatge que s’adapta a la realitat empresarial.
Col·lectius prioritaris
- Persones amb especials dificultats d'inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, persones més grans de 45 anys, persones inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades de forma ininterrompuda durant més de 2 anys).
- Dones.
- Persones que no cobren prestació per desocupació o que no hi tinguin dret.
- Persones amb baixa qualificació professional. - Joves menors de 30 anys.
- Persones treballadores en situació d'ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació).
- Persones beneficiàries dels programes que comportin l'obligació o compromís de participar en cursos de formació per a l'ocupació, dins de les polítiques actives d'ocupació, com ara el Subsidi per Desocupació, la Renda Activa d'Inserció, el Subsidi Extraordinari per Desocupació, el Subsidi per Cotització Insuficient o la Renda Garantida de Ciutadania.