Blog notice

L’spin-off del CIM UPC, BCN 3D, presenta noves impressores 3D

Dissenyades per facilitar la innovació en l’àmbit professional i en qualsevol indústria, aquestes dues sèries divideixen la cartera de productes de BCN3D entre els segments d’escriptori i banc de treball. Estan molt orgullosos de presentar una nova generació d’impressores 3D que combinen un rendiment excepcional, fiabilitat a nivell professional i accessibilitat total per a l’obtenció de resultats òptims a diari. 

 

Sèrie BCN3D Epsilon: potència industrial al teu banc de treball

Combinant una nova generació d’impressores 3D d’última tecnologia i un Smart Cabinet, aquesta sèrie ha estat dissenyada per fabricar peces funcionals sòlides i resistents amb qualitat i precisió, brindant potència industrial al teu banc de treball o entorn industrial.

Aquesta completa solució d’impressió 3D professional s’ha desenvolupat per permetre als innovadors - des de professionals de la manufactura fins a enginyers i dissenyadors - crear fàcilment peces funcionals, prototips, utillatges, eines de fabricació i molt més, assegurant sempre la màxima productivitat i eficiència.

Ja ha estat disponible durant aquest últim any, i l’han renombrat per adaptar-se millor a la nova cartera de productes de l’spin off del CIM UPC, la impressora 3D Epsilon W50 presenta un dels volums d’impressió més grans del mercat, amb un total de 420 x 300 x 400 mm. La seva germana petita, que acaba de sortir al mercat, l’Epsilon W27 ofereix el mateix alt rendiment amb un volum d’impressió comprimit de 420 x 300 x 220 mm. Amb qualsevol de les dues pots imprimir a gran escala, utilitzant suports solubles; o encaixar múltiples peces en la plataforma d’impressió sense comprometre les dimensions de cada disseny.

Combinant aquest enorme volum amb la tecnologia de BCN3D de Doble Extrusió Independent (IDEX), que permet modes d’impressió com Mirall i Duplicació, les impressores 3D BCN3D Epsilon són les eines perfectes per a la producció en sèries curtes.

 

BCN3D Smart Cabinet: integració perfecta per a un major temps d'activitat

El nou Smart Cabinet de BCN3D s’integra a la perfecció amb ambdues impressores 3D Epsilon, maximitzant el seu temps d’activitat. El seu control de la humitat del filament augmenta el rendiment dels materials, protegeix el filament i redueix els errors d’impressió per humitat, millorant significativament la qualitat de les impressions. 

El deshumidificador pot albergar fins a 8 bobines petites (entre 750 - 1 kg) o 4 bobines grans (fins a 2,5 kg), que es poden carregar a la impressora 3D directament des d’aquest entorn d’humitat controlada, el què permet imprimir mentre els materials es mantenen en perfecte estat de conservació.

El seus sistema d’alimentació ininterrompuda (SAI) protegeix el teu treball en tot moment, evitant el risc de perdre’l degut a possibles talls d’energia: en cas de tall d’energia, aquest sistema proporciona 2 minuts de temps d’impressió adicional després d’una apagada, el què permet que la impressora 3D torni automàticament a la posició inicial. Un cop torna l’energia, podràs reemprendre la impressió des de la seva última posició.

 

Imprimeix de forma fàcil i segura amb materials de nivell industrial

Les impressores 3D BCN3D Epsilon han estat dissenyades per facilitar aplicacions més exigents gràcies a característiques com el seu disseny tancat, que permet més control de la temperatura en l’interior de la càmera, on es pot arribar als 60ºC. 

La sèrie BCN3D Epsilon possibilita, a més, moltes més aplicacions industrials gràcies a l’Hotend X, fabricat amb una aleació especial d’acer. Quan es combina amb qualsevol de les impressores 3D Epsilon, aquesta eina permet imprimir amb materials farcits de fibra, donant lloc a peces més rígides, dissenyades per resistir treballs de més exigència. Un bon exemple d’aquests materials tècnics són el PP GF30 (30% de fibra de vidre) i el PAHT CF15 (15% de fibra de carboni), desenvolupats per BASF en exclusiva per a la sèrie BCN3D Epsilon. 

Per manipular aquests materials tècnics i abrasius, la protecció de l’usuari ha d’estar garantida. Les impressores BCN3D Epsilon compten amb mesures de seguretat avançades que inclouen un filtre HEPA i un filtre de carbó actiu. Aquests eviten l’alliberació de partícules i fums potencialment perjudicials a l’aire; assegurant un entorn net i segur per a tots aquells que es troben a prop de la impressora. 

La funció Safety Pause (pausa de seguretat), per part seva, aturarà momentàniament el procés d’impressió cada cop que la porta de la impressora s’obri, contribuint a que l’experiència de l’usuari sigui segura d’inici a fi.

 

Connectivitat total per a un flux de treball sense interrupcions

Tant l’Epsilon W50 com l’Epsilon W27 estan equipades amb les últimes funcions de connectivitat disponibles. Pots enviar fàcilment els teus arxius a la impressora des de qualsevol lloc amb el servei de BCN3D Cloud, i fer-ho encara més senzillament a través de wifi.

També pots oblidar-te dels ajustos manuals de firmware: si esculls tenir-les, les actualitzacions Over The Air (OTA) asseguraran que la teva impressora 3D sempre estigui al dia. 

Les impressores 3D BCN3D Epsilon també són compatibles amb una àmplia gamma de hotends: 0.4, 0.6, 0.8 i 1.0 mm, el què augmenta la seva versatilitat i aplicacions - des de la impressió de detalls petits i delicats fins a peces robustes i de gran escala. 

Amb les solucions d’impressió 3D de la línia BCN3D Epsilon, força, potent tecnologia i fiabilitat estan assegurades, ja que han estat dissenyades per crear peces complexes amb sòlides propietats mecàniques. Amb elles, les possibilitats són infinites!

 

Sigma D25: la impressora 3D més emblemàtica de BCN3D, dissenyada per a la màxima productivitat

La serie BCN3D Sigma requereix poca presentació: des del seu llançament el 2015, la Sigma es va convertir en la impressora 3D de BCN3D més venuda, ben coneguda al mercat de la impressió 3D d’escriptori per ser pionera en la tecnologia IDEX (doble extursió independent) de l’spin off del CIM UPC.

Avui, a BCN3D s’acomiaden de les Sigma/x R19, i presenten la nova Sigma D25, una nova generació d’aquesta aclamada impressora 3D, dissenyada per a oferir la màxima productivitat a través d’una experiència sense complicacions gràcies a característiques com el seu volum d’impressió massiu i la seva total connectivitat. 

Amb un dels volums d’impressió més grans del mercat d’escriptori, 420 x 300 x 200 mm i, per suposat, comptant amb el revolucionari sistema IDEX, la Sigma D25 és l’eina ideal per a la creació ràpida de prototips. Modes d’impressió com el mirall i la duplicació ofereixen la possibilitat d’accelerar qualsevol impressió com el mirall i la duplicació ofereixen la possibilitat d’accelerar qualsevol procés de desenvolupament de productes, produint ràpidament noves iteracions i eliminant la necessitat d’esperar dies per obtenir peces de proveïdors externs. 

 

Flux de treball senzill i directe i màxima facilitat d’ús

La Sigma D25 s’ha optimitzat per treballar a la perfecció amb els materials més utilitzats pels usuaris, que també són els més segurs d’imprimir en un entorn d’oficina: estem parlant dels filaments BCN3D estàndard PLA, PET-G, TPU i PVA. Només has de seleccionar el perfil d’impressió desenvolupant específicament per a cada un a BCN3D Cura i deixar que la impressora 3D faci la seva màgia, sense necessitat de modificacions ni ajustos. Prem, simplement, el botó “imprimir” i continua amb la teva feina sense preocupacions. 

A més, i igual que les impressores 3D de la sèrie Epsilon, la Sigma D25 està equipada amb les últimes funcions de connectivitat disponibles. Pots enviar fàcilment els teus arxius d’impressió des de qualsevol lloc amb el servei BCN3D Cloud, i fer-ho a través de la xarxa wifi per un flux de treball sense complicacions. I, també, igual que a la sèrie Epsilon, pots oblidar-te de les actualitzacions de firmware manuals gràcies a les actualitzacions per aire (OTA), que s’asseguraran que la teva impressora 3D estigui sempre actualitzada. 

Integrada en el panell frontal, una pantalla tàctil multilingüe de 5” facilita les operacions i mostra tota la informació actualitzada sobre els treballs en procés, com la temperatura d’extursió o la de la plataforma d’impressió. Només necessites lliscar amb els menús i tocar les opcions per a seleccionar-les, pel què prendre mesures resulta fàcil i ràpid. 

 

Funcionalitats perfeccionades 

En comparació amb la Sigma R19, la nova generació d’impressores d’escriptori de l’spin off del CIM UPC, BCN 3D, presenta nombroses diferències. La primera, per suposat, és el seu disseny extern, amb un nou aspecte escollit per diferenciar la línia BCN3D Sigma entre la creixent cartera de productes de BCN3D, amb un aspecte més distintiu, i situar-se més clarament al mercat d’escriptori.

No obstant, les millores més interessants no són tan fàcils de detectar a simple vista. Per exemple, la nova Sigma D25 presenta una distribució de calor millorada gràcies a la placa d’alumini i el coixinet tèrmic de silicona, que distribueixen uniformement la calor sobre la superfície de la impressió. El procés de calibració també s’ha perfeccionat mitjançant un sistema de càlcul de firmware optimitzat, que permet un ajust més precís de l’anivellació. 

Els extursors s’han reposicionat en la part posterior de la impressora, el què redueix la distància al hotend i evita problemes de sobreescalfament; i s’han reforçat tant l’eix X com el Z, el primer mitjançant un canvi de material d’acer inoxidable i el segon mitjançant múltiples canvis en la seva estructura mecànica. Per obtenir més informació sobre els canvis i millores realitzades en la Sigma D25 en comparació amb la Sigma R19, pots consultar el blog post de BCN3D

No tenim cap dubte que totes aquestes característiques fan de la nova Sigma D25 l’eina més eficient per a totes les teves necessitats d’escriptori, ja sigui per a la fabricació ràpida de prototips gràcies als capçals d’impressió independents o el desenvolupament de peces funcionals per accelerar i simplificar el teu flux de feina. La Sigma D25 és l’eina ideal! 

 

Font: Descubre las nuevas series BCN3D Epsilon y BCN3D Sigma de impresión 3DBCN 3D Technologies. | Imatges: BCN3D Technologies