Blog notice

La UPC es consolida com a referent mundial en enginyeria, tecnologia i arquitectura

La Universitat Politècnica de Catalunya - Barcelona Tech (UPC) se situa en el top 25 del món en Arquitectura i en Enginyeria Civil i Estructural, assolint els llocs 21 i 23 mundials respectivament, en el rànquing QS World University Rankings (WUR) by Subject. També escala 9 llocs en l’àmbit d’Enginyeria i Tecnologia i se situa en el lloc 76. D’aquesta manera, es manté com a primera universitat de l’estat espanyol en aquests tres camps. 

Si tinguéssim en compte, només, els països de la Unió Europea, la Universitat Politècnica de Catalunya ocuparia la 3a posició en Enginyeria Civil, per darrere només de la Delft University of Technology (Països Baixos) i la Politecnico di Milano (Itàlia), i la 4a en Arquitectura, en aquest cas queden en els tres primers llocs la Delft University of Technology (Països Baixos), la Politecnico di Milano (Itàlia) i el KTH Royal Institute of Technology (Suècia).

Alhora, també es col·loca entre les 100 millors del món (rang 51-100) en altres quatre disciplines: Art i Disseny; Enginyeria de Telecomunicació, Elèctrica i Electrònica; Ciències de la Computació, i Enginyeria Industrial, Mecànica i Aeronàutica. A més, la UPC lidera en solitari el sistema universitari espanyol en Ciències de la Computació i el co-lidera en Art i Disseny (1-2), Enginyeria de Telecomunicació, Elèctrica i Electrònica (1-2), Matemàtiques (1-5) i Ciència dels Materials (1-6). En aquesta darrera disciplina se situa entre les 200 millors del món (rang 151-200).

El QS World University Rankings by Subject 2020, editat per QS Quacqarelli Symonds, analitza quatre indicadors, dos d'ells centrats en la recerca (Cites per document i H-Index) i dos en la reputació de les institucions, tant entre els acadèmics d'altres institucions, com des de la percepció dels ocupadors.

Font: La UPC, en el ‘top 25’ del món en Arquitectura i en Enginyeria Civil, i entre les 100 millors en el camp de l’Enginyeria i Tecnologia