Blog notice

La impressió 3D al món clínic

El pròxim 31 d’octubre tindrà lloc a ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa, una jornada que s’emmarca dins les actuacions per a l’impuls de les tecnologies 3D i de manufactura additiva a la indústria catalana, i és per això que el CIM de la UPC no hi pot faltar.  En aquest cas, l’objectiu és apropar el món industrial amb expertesa i oferta en solucions d’aplicació clínica vinculades a la impressió 3D als professionals de la salut que fan i faran ús d'aquestes solucions. 

El món mèdic és pioner en la utilització d’aquesta tecnologia i l'està incorporant a un ritme creixent. En aquest camí, la professionalització és clau i el treball conjunt entre el sector clínic/hospitalari i la indústria proveïdora de tecnologia, coneixement i solucions permetrà assegurar qualitat i guanyar competitivitat. 

La jornada mostrarà diferents casos reals d’aplicació de la impressió 3D en el teixit mèdic realitzats a Catalunya. En el nostre cas, Felip Fenollosa, Director General del CIM-UPC i Lucas Krauel, cirurgià pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu, parlaran de les col•laboracions que s’han dut a terme en la reproducció de tumors mitjançant impressió 3D per practicar intervencions quirúrgiques. Tot plegat, permetrà conèixer com han treballat conjuntament els especialistes de la medicina amb els experts de la indústria d’impressió 3D per desenvolupar aquestes solucions, facilitant un espai de networking i, finalment, il•lustrant l’estat actual d'aquesta tecnologia i el que s’espera en un futur.

Consulta el programa de la jornada fent clic aquí

Inscriu-te a la jornada fent clic aquí