Blog notice

Ferran Sánchez, alumne del Màster DEFAM, guanyador al millor disseny dels 3D Printing Industry Awards

 

Ferran Sánchez Monferrer, alumne del Màster en Disseny i Enginyeria per a la Fabricació Additiva del CIM UPC, ha estat el guanyador del concurs pels trofeus per als 3D printing Industry Awards 2019. El seu disseny de trofeu ha estat triat entre els més de 100 treballs presentats per dissenyadors de tot el món. Enhorabona!

El concurs va rebre més propostes que mai, així que seleccionar un guanyador entre les més de 100 participacions no va ser fàcil. Dissenyadors de tot el món van fer un excel·lent treball amb la missió de demostrar com es poden utilitzar tecnologies avançades d'impressió 3D per a la fabricació d'aquest trofeu. Després dels més de 55.000 vots que van proclamar a Ferran com a guanyador del concurs, els 3D Printing Industry Awards es van convertir en la major enquesta del sector de la impressió 3D fins avui.

 

Daniel Cohn, Director General de Protolabs Alemanya, entitat col·laboradora, afirmava que "l'elecció del guanyador ha estat realment emocionant a causa de l'alta qualitat i creativitat de les propostes. Finalment, hem triat el seu disseny per ser bonic i mostrar una aplicació per la nostra estereolitografia i capacitats Multi Jet Fusion. A més, el disseny 'Òptim' de Ferran representa les possibilitats i la variabilitat de la impressió 3D d'una manera molt elegant. Demostra com diferents materials poden conduir a un disseny superior, aconseguint un correcte equilibri Yin i Yang en un bonic objecte imprès en 3D".

Per part seva, Ferran Sánchez, ens explicava com “el 2016 vaig descobrir el món de la fabricació additiva i vaig decidir comprar una impressora 3D, aprenent de manera autodidacta a treballar i dissenyar amb aquesta increïble tecnologia. El disseny 3D es va convertir en la meva passió. Vaig acabar la meva Llicenciatura i vaig escriure la meva tesina sobre fabricació additiva i escaneig 3D durant un Erasmus a Tampere (Finlàndia). Després de graduar-me en enginyeria mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), vaig començar el Màster en Disseny i Enginyeria per a la Fabricació Additiva en el CIM UPC.

En relació al Màster DEFAM, destaca com “cada setmana venen professionals de tots els sectors de la indústria per a explicar-nos les seves experiències en el sector de la fabricació additiva, i com dissenyar professionalment amb i per a les tecnologies més avantguardistes. A més, amb alguns col·legues del Màster, hem basat el nostre projecte final a fer que la cultura sigui més accessible als museus, gràcies a tècniques de fotogrametria, escàners 3D professionals i impressió 3D aplicats al disseny i enginyeria per a la fabricació additiva (SLS, SLA i FDM)”.

Actualment, Protolabs està imprimint en 3D els trofeus amb el disseny guanyador per a lliurar-los com a primers premis en les altres categories, durant la celebració de lliurament el pròxim 6 de juny, a Londres. 

Font: 3D Printing Industry Awards 2019 – Protolabs Trophy Design Competition Winner Announced