Blog notice

“Fabricant” edificis 3D

Marjo i Arvid Prigge, directius de l'Hotel Slaapfabriek, encapçalen el projecte que té com a objectiu crear un edifici enterament construït a partir de les tecnologies de la fabricació additiva. 

L'estructura està ideada per ser prou gran com per albergar conferències i formarà part de l'Hotel. Constarà d'una habitació única de 90m2, construïda a partir de formigó reciclat d'altres construccions. 

Es tractarà doncs d'un edifici l'impacte mediambiental del qual serà 0. Cal destacar que, en aquest context i segons les estimacions realitzades fins avui, l'ús de la fabricació additiva en la construcció podria suposar una reducció de fins al 40% de les emissions de diòxid de carboni i, al seu torn, d'un 75% dels residus resultants de l'activitat del sector.

Es tracta doncs d'un projecte ecològic que compta amb l'ambició de construir una estructura apta pel seu us promocional, així com d’esdeveniments de característiques diverses a partir de la impressió 3D. El temps estimat d’“impressió” de l'edifici és de deu dies. L'estructura comptarà amb un disseny de corbes modernistes i futuristes que ens evoquen a les oficines impreses recentment a la ciutat de Dubai, manufacturades totalment a partir de la  fabricació additiva.

Per començar amb el projecte, Slaapfabriek es va beneficiar d'un hackathón organitzat el mes de maig en el qual es van reunir professionals de la indústria 3D i persones dedicades als desenvolupaments sostenibles. El projecte va ser acceptat per l'empresa Bouwend Innovatief Nederland que va idear la innovadora estructura per ser impresa en 3D.

Així, a partir de juliol de 2017 –data prevista per a l'inici de la impressió- la fabricació additiva donarà un altre pas per acostar-se a la societat i demostrar que la seva implantació al món és part del present, no del futur.