Blog notice

Celebrem l’acte inaugural de l’any acadèmic 2019/20 amb el mateix esperit tecnològic

El CIM UPC comença un nou any acadèmic amb l’acte inaugural, celebrat el passat 3 d’octubre a la sala d’actes de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, que marca un inici en la formació de nous professionals; tot i que també suposa un tancament per aquells que van estudiar al centre durant el curs 2018-2019. 

L’inici de la jornada va estar marcat per les paraules de benvinguda del Sr. Gabriel Bugeda, Vicerector de Política Científica de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Vocal del Patronat del CIM UPC; i del Director General del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Sr. Pere Homs. Tots dos van destacar la importància de la formació de nous talents en aquesta indústria constantment canviant. 

Com a representants del CIM UPC, van tenir la paraula el Sr. Felip Fenollosa, Director General; i la Sra. Sandra Artigas, Cap de Formació; que van parlar sobre el futur de les noves tecnologies i de l’experiència de 30 anys del centre que demostra la seva dedicació per formar nous professionals.

El Sr. Pol Trias, soci Fundador i Cap de la Divisió de Producte de Domestic Data Streamers, va ser el professional convidat de l’acte. Fa uns anys era ell qui, com alumne que va estudiar al CIM UPC, gaudia de l’acte com espectador però aquesta vegada va tornar per parlar del seu projecte professional Domestic Data Streamer, on es transformen les dades en una manera essencial de comunicar-se i en una nova manera d’entendre el món. 

Després de totes les ponències va arribar l’hora que tots els alumnes estaven esperant, l’entrega de premis. Els millors projectes de Final de Màster van rebre un honorífic pel treball dur fet durant el curs passat. 

Començant pel millor Treball Final del Màster en Enginyeria de Producte i Processos de Fabricació va ser per a “Dipping light”. Un producte amb molt futur, que es va emportar el premi per la seva minuciositat en tots els aspectes estètics del producte.

Disseny d’un mecanisme de superació d’obstacles per a un carro de nadons”, va ser escollit el millor Projecte Final del Màster en Disseny i Enginyeria de Desenvolupament de Producte. El producte va rebre la distinció per haver desenvolupat un producte de qualitat, funcional i innovador.

En el primer any de vida del Màster en Disseny i Enginyeria per a Fabricació Additiva, el millor Projecte Final va ser “Firefly”. Una aeronau autònoma i equipada amb il·luminació LED RGB que està destinada a oferir espectacles musicals únics, amb coreografies formades per drons.

acto-15.png

 

No va faltar el Màster en Producció Automatitzada i Robòtica, on el millor projecte s’anomenà “Sistema de detecció d’objectes en temps real utilitzant xarxes neuronals implementades en un manipulador ABB”. El propòsit era la posada en marxa d’una cèl·lula robotitzada de paletitzat que, amb tècniques Deep Learning, s’ha pogut utilitzar per identificar peces vàlides i detectar-ne el punt de recollida.

També es va tenir en compte el millor Projecte Final del Màster Digital Building for 3D Modeling and Construction. “Manual Bim per a la renovació d’un hotel”, que va ser el guanyador, consisteix en ’un estudi complet i treballat, a través del qual s’ha desenvolupat tota una metodologia basant-se en les necessitats de Facility Management d’un hotel.

Per acabar, es va fer entrega del Premi al millor Projecte Final del Màster en Direcció de la Producció a “Viabilitat i pla d’acció per doblar la producció d’ELADIET”.

A més, per primera vegada es va fer entrega d’un premi de 500€ al projecte més innovador i emprenedor. Aquest va ser per a “Optimització de modelatge estructural”, un projecte que proposava donar resposta a problemàtiques actuals en la interacció que tenen diferents softwares amb Revit.

Finalment, també patrocinat per la Caixa d’Enginyers, es va entregar el premi al millor Projecte Final de Màster en categoria absoluta, el qual es dota amb un xec per valor de 1.000€ al grup guanyador. En aquesta categoria absoluta, el projecte guanyador va ser “Sistema de detecció d’objectes en temps real utilitzant xarxes neuronals implementades en un manipulador ABB”.

acto-12.png

 

La cloenda va estar a càrrec del Sr. Lluís Solano, Subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), escola amb la qual el CIM UPC té un gran vincle perquè comparteixen formadors. A més, els alumnes de l’ETSEIB són una gran aportació a les activitats de l’àrea d’R+D+i del CIM UPC.

Per últim, es va fer un còctel on els assistents van poder gaudir del co-working on alumnes del passat i del futur, professionals i formadors van poder gaudir del seu vincle tecnològic. Amb això, va finalitzar l'acte inaugural amb el punt final a un any ple de satisfaccions i el tret inicial a un nou any ple de reptes però amb el mateix esperit tecnològic de sempre.